Friday, 21 December 2012

Tips:Melindungi kulit supaya kelihatan superb


Assalamualaikum.
 Hello.

 Hari ni nak share dekat uolls . Ok ni bagi uolls yang ada masalahkulit berminyak yang agak kronik uolls dinasihatkan supaya menggunakan produk such pencuci muka , toner,krim siang and malam , moisturizer yang menpunyai labei 'oil-control' . Uolls kne rajin basuh muka selalu bila da berminyak . Kalau ta basuh pons ambil tisu lembab lap dekat muka and baru pakai alat-alat make up . Ye la ada alat mekap yang cepat berminyak tu la bila beli kene tengok2 . Tapi sebenarnye salah satu masalah muka berminyak berpunca daripada permakanan uolls apa yang uolls makan la . Jadi uolls kene kurangkan pengambilan makan bergoreng . 

 TIPS PERTAMA

 -Uolls digalakkan mengurangkan pengambilan makanan yang pedas dan bergoreng kerana makanan ini menrangsang pengeluaran dan penghasilan jerawat pada wajah dan kulit anda. 

 TIPS KEDUA

 -Sebenarnye uolls digalakkan untuk melakukan mandian susu sekerap yang mungkin sekurang-kurangnye sekali seminggu . Kalau ta boleh lakukan dirumah uolls pergilah spa sekarang ni banyak spa yang okok . Mandian susu membantu mengekalkan kelembutan dan kelembapan kulit.

 TIPS KETIGA

 -Tahukah uolls ? .*ayat kebangangan* yang losen yang mengandungi cocoa butter sangatlah baik untuk kulit kerana ianya membantu menghilangkan 'Stretch mark'.

 TIPS KEEMPAT 

-Mesti yang ramai geli nak pakai kopi sebagai skrup kan ?.Tapi uolls kene la mencuba ye la kalau ta try mane nak tau . Kopi membantu kulit detors supaya kulit lebih anjal gitu .

No comments: