Thursday, 27 December 2012

Tips : Cari baju yang sesuai .


Assalamualaikum , 
Hello . 

GAMBAR PEMBUKAAN


Hari ni iolls nak share dekat uolls macam mana nak piih baju yang sesuai dengan bentuk badan uolls  . Iolls akan cuba bagi tips . Baju uolls melambangkan uolls kalau uolls jenis yang lasak ta kan uolls nak pakai maxi dress tapi kalau nak pakai pon boley . Ta da masalah pons . Tapi iolls lebih suka nature jadi iolls akan pakai bende yang sesuai iolls suka pakai jeans dengan t-shirt je . Sebab bagi iolls simple is nice . Iolls ta suka sgt gorjes2 ni .  Ta menampakkan iolls yang muda ni . Maybe 5 tahun depan iolls da pandai pakai maxi dress . 


Tips for badan gempal . 

Semua orang berhak bergaya jangan la merendah diri bagi mereka yang memiliki badan gempal . Kalau semua orang kurus sape yang nak gemok ha ? . Yang kurus ta perlu la berbangga diri kerana tubuh badan kite boleh membesar ya . Okok da terlebih suda...

1. Kalau boley uolls harus elakkan diri dari memilih baju yang sarat dengan corak . Kalau nak beli bercorak yang ta sarat sangat ya . 

2. Kalau nak pakai baju belang2 macam zebra tu pakai yang zebra menengak . 

3. Kalau uolls beli baju pastikan baju itu sedikit longgar dan ta melekap pada badan uolls supaya nanti ta da la nampak sangat bahagian yang berlemak . 

4. Uolls boleh padankan warna lembut dan terang pada bahagian atas pinggang boleh mengimbangkan berat badan  . 


Tips for si kurus . 


1. Jangan pakai baju yang terlalu besar dan terlalu kecil ya . Kalau uolls pakai baju yang besar ni menampakkan seolah2 uolls macam oren bergerak . Kalau uolls pakai baju yang terlalu ketat menampakkan uolls seperti tulang bergerak . Jadi pilihlah baju yang bersesuaian uolls ta da masalah untuk mencari baju kerana tubuh badan uolls yang kecil itu . 


2. Jangan terlalu kerap memakai baju yang berwarna gelap kerana warna gelap menampakkan ilusi kurus . 


3. Pakai blazer atau jaket kerana menampakkan badan uolls lebih besar . Sebaik-baiknye fabrik kapas atau benang berbulu tebal.

4. Elakkan pakai corak menengak sebab ini menampakkan tubuh uolls lebih langsing loh . 


*SEMOGA TIPS INI BERGUNA*
 

No comments: