Sunday 30 December 2012

Masker



Assalamualaikum,
Hello .

       Whats ? . Last day Sunday for this year . iolls nak share something dekat uolls untuk ahad terakhir for this year kan ? . Harap bergunalah ye . Okok . Uolls yang suka bermekap tau tak yang mekap yang uolls pakai tu banyak bahan kimia ha ? . Tu la pasal iolls nak suggest uolls pakai mekap yang ta banyak bahan kimia . Ye la setiap kali keluar mesti pakai bb cream cuba bayangkan kalau seminggu uolls pakai mesti banyak bahan kimia yang telah menyerap ke dalam muka uolls . Lepas uolls pakai something must basuh ya . Jangan biarkan walaupun uolls pakai sun block dengan bedak asas ja ye . Ok kalau uolls seorang yang bermekap uolls kena pakai masker sekurang-kurangnye 1 minggu sekali ya .


Masker pertama . 

1. TELUR . 

Ambil dari En. Google

Telur ni membantu menghilangkan minyak di wajah ya . Selain tu telur membantu menegangkan kulit ya . Telur boleh  tolong uolls mehilangkan kusam di wajah . Uolls pons save duit kan ta payah mahal-mahal beli masker . Caranya ambil PUTIH telur sapukan dia seluruh bahagian wajah biar kan dia kering lepas kering basuh guna air suam * ambil telur putih sahaja yang kuning suka hati. Tapi jangan goreng sebab makanan bergoreng menambahkan minyak adalah


2. KENTANG 

Ambil dari En. Google .

Kentang pons boleh membantu uolls sebagai masker yang ok .  Cara nya uolls perlu rebus kan kentang sehingga lembut kemudian mash kan die tambahkan sedikit susu bukan susu tepung ya . kalau boleh susu yang low fat apa kena menyena susu low fat dengan muka kan ? . Sebab low fat nye susu lebih ringan ya . Kemudian , Lumur kan dekat muka biarkan 15-20 minit kemudian basuh la .jangan makan pulak . 


3. TOMATO
Ambil dari En. Google .

Uolls ambil tomata kisarkan sehingga menjadi macam kasar-kasar . Jangan terlalu  lama sebab  nanti dia jadi jus sebab susah nak lumrkan dimuka . Uolls ambil slice of tomato letak kan mata bagi package sedikit . Sebab tomato membantu menghilangkan kesembapan mata . Dan boleh mencantikkan mata . Kalau ta guna tomato boleh gunakan timun juga . 


*SELAMAT MENCUBA*

No comments: